Odjel za produženo liječenje II – interna medicina

VODITELJ ODJELA 

Dragan Božičević, dr.med., spec. interne med., subspecijalist dijabetolog-endokrinolog
047/819-071
E-mail:  dragan.bozicevic@bolnica-dugaresa.hr

GLAVNA SESTRA ODJELA 

Marijana Trupković, bacc.med.techn.
047/819-071
E-mail:  marijana.trupkovic@bolnica-dugaresa.hr

ZAPOSLENICI 

U zdravstvenu skrb pacijenata uključene su medicinske sestre, medicinski tehničari, fizioterapeuti i njegovatelji.

O ODJELU 

Na odjelu koji se nalazi na 1. katu bolnice smješten je 51 krevet u dvokrevetnim, trokrevetnim, četverokrevetnim i šesterokrevetnim sobama.

Pacijentima se na odjelu omogućava nastavak bolničkog liječenja nakon završenog tretmana u akutnim bolnicama na indikaciju specijalista.

Prijem na odjel indiciran je i na preporuku obiteljskog liječnika za pacijente koji su do tada ambulantno liječeni u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a radi potrebe pojačane zdravstvene njege i skrbi, korekcije terapije kroničnih bolesti te na preporuku liječnika specijalista iz naše bolnice nakon pregleda u specijalističkim ambulantama (regulacija glikemije kod šećerne bolesti, liječenje morbidne pretilosti i dr.)

U liječenje pacijenata na odjelu su uključeni specijalisti interne medicine (kardiolog, gastroenterolog), psihijatar, neurolog, fizijatar. Kod svakog pacijenta radi se plan nutritivne potpore (hiperkalorijski, dijabetički, redukcijski i ostali dijetetski režimi), a od dijagnostičkih postupaka laboratorij, RTG, EKG, UZV.

Posebna pozornost posvećuje se odgovarajućoj zdravstvenoj njezi bolesnika  (provođenje mjera profilakse i liječenja dekubitusa) te održavanju i poboljšanju pokretljivosti bolesnika, uvažavajući individualne potrebe svakog pacijenta.

Liječničke informacije svakim danom 13 – 15 sati  osobno  ili u dogovoru s liječnikom.