OBAVIJEST O ORGANIZACIJI RADA POLIKLINIKE

Prema odluci Nacionalnog stožera, a u sklopu druge faze popuštanja mjera, od ponedjeljka 4.svibnja 2020. godine, dolazi do reaktivacije zdravstvenog sustava RH.
Specijalna bolnica za produženo liječenje potpuno je spremna za novu organizaciju rada uz pridržavanje strogih mjera zaštite.

Dana 04. svibnja 2020. godine započinju s radom sve naše ordinacije u poliklinici u prijepodnevnim terminima, a također će biti organiziran rad ordinacija poslijepodne i subotom. Laboratorijska i radiološka dijagnostika također će biti dostupna našim pacijentima. Zbog potrebe ažuriranja listi čekanja poštujemo naputke nadležnih tijela uključujući i potrebu postupnog uvođenja rada u nekim djelatnostima te prioritetnih pacijenata. Kontaktiramo sve pacijente koji se nalaze na listi i obavještavamo ih o novim terminima koji su točno precizirani. Tako su termini za sljedeći tjedan već popunjeni i to s pacijentima koji su bili dostupni na telefon. Stoga molimo sve pacijente koji su imali zadane termine prije početka ove pandemije, da ne dolaze dok s njima ne uspostavimo telefonski kontakt. Svi će biti kontaktirani i na taj način ažurirat će se lista čekanja te na ovaj način planiramo kroz sljedeća dva mjeseca nadoknaditi sve što je propušteno tijekom ove izvanredne situacije. Do daljnjeg nema naručivanja osobno na centralnom šalteru te molimo da se sve sljedeće narudžbe odvijaju preko obiteljskog liječnika (mail, fax / podaci dostupni na našoj web stranici)), kako bi nam telefonske linije oslobodili da vas možemo kontaktirati. Ukoliko imate kakvih nejasnoća informacije se daju radnim danom od 12 do 14 sati na telefon (047) 819 087 te molimo da se pacijenti pridržavaju navedenog vremena.

Uzevši u obzir sve potrebne mjere zaštite koje moramo provoditi, molimo naše pacijente za razumijevanje i suradnju, što uključuje obvezno nošenje zaštitne maske prilikom dolaska na pregled, pridržavanje zadanog vremena dolaska na pregled (dovoljno je doći 10 minuta ranije) te održavanje potrebnog razmaka od 2 metra.

Na glavnom ulazu bolnice bit će postavljen trijažni punkt na kojem će odgovorna osoba organizirati i nadzirati ulazak pacijenata u bolnicu, što znači da nema ulaska bez poziva. Prilikom ulaska u prostor bolnice obvezna je dezinfekcija ruku i brisanje cipela u dezinfekcijski otirač. Na trijažnom punktu pacijentima će se mjeriti tjelesna temperatura i uzimati epidemiološki podaci, kako bi se otklonila sumnja na moguću zarazu koronavirusom, a u čekaonici će se istovremeno moći nalaziti samo 2 pacijenta na posebno obilježenim sjedalima. Zadržavanje pacijenta u ordinaciji točno je vremenski određeno u dogovoru s našim specijalistima, zbog Vaše i naše sigurnosti, ali i zbog toga da možemo kontrolirati radni proces i prevenirati nepotrebno grupiranje više osoba i čekanje.

Nove mjere utječu i na rad Odjela laboratorijske dijagnostike. Uvodi se naručivanje za pretragu oGTT (oralni glukoza tolerans test) i postprandijalni test. Naručiti se može na broj telefona (047) 819 075 svaki radni dan od 14 do 15 sati. Dolazak u laboratorij za ostalu laboratorijsku dijagnostiku moguć je samo uz predhodni dogovor liječnika obiteljske medicine s našim laboratorijem.

Također, za sve pacijente kojima je potrebna radiološka dijagnostika narudžbe će raditi liječnik obiteljske medicine i pacijent može doći prema dobivenom terminu. Sve informacije mogu se dobiti na telefon (047) 819 076 svakim radnim danom od 09 do 12 sati.
Kako naravno ne možemo sa sigurnošću predvidjeti daljnje kretanje epidemiološke situacije, svaka promjena utjecat će i na našu organizaciju rada o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti javnost.

Isto tako molimo za suradnju sve obiteljske liječnike, kako bi se u njihovim ordinacijama učinili svi postupci koji osiguravaju da vrijeme pacijenta provedeno u bolnici bude što kraće.

Uputa za osobe koje rade na podučju Metlike Črnomlja i Novog Mesta

POŠTOVANI,
UKOLIKO RADITE ILI ŽIVITE NA PODRUČJU METLIKE, ČRNOMLJA I NOVOG MESTA I AKO STE
BILI U KONTAKTU S OSOBOM KOJA JE OBOLJELA ILI KOD KOJE SE SADA SUMNJA NA ZARAZU
KORONAVIRUSOM (ČEKA SE NALAZ) MOLIMO VAS DA NE ULAZITE U PROSTOR BOLNICE VEĆ
NAZOVITE BROJ TELEFONA:
098 247 630 (dežurni epidemiolog)
098 245 279 (odgovorna osoba bolnica Duga Resa)
GDJE ĆE TE DOBITI UPUTE O DALJNJEM POSTUPANJU.
NAVEDENO VAS MOLIMO U CILJU SMANJENJA POTENCIJALNOG RIZIKA ŠIRENJA BOLESTI
UZROKOVANE KORONAVIRUSOM U NAŠOJ ZDRAVSTVENOJ USTANOVI
ZAHVALJUJEMO NA RAZUMIJEVANJU.
UPRAVA

Obavijest o sumnji na zarazu- upute

POŠTOVANI,
UKOLIKOSTE KOD SEBE PRIMJETILI ZNAKOVE AKUTNOG RESPIRATORNOG INFEKTA (NAGLI POČETAK BAREM JEDNOG OD SLJEDEĆIH SIMPTOMA: POVIŠENA TJELESNA TEMPERATURA, KAŠALJ, KRATAK DAH)I AKO STE BILI U KONTAKTU S OSOBOM KOJA JEOBOLJELA ILI KOD KOJE SE SADA SUMNJA NA ZARAZUKORONAVIRUSOM (ČEKA SE NALAZ) MOLIMO VAS DA NE ULAZITE U PROSTORBOLNICE VEĆ NAZOVITE BROJ TELEFONA:
098 247 630 (dežurni epidemiolog)
098 245 279 (odgovorna osoba bolnica Duga Resa)
GDJE ĆE TE DOBITI UPUTE O DALJNJEM POSTUPANJU.
NAVEDENO VAS MOLIMO U CILJU SMANJENJA POTENCIJALNOG RIZIKA ŠIRENJA BOLESTI UZROKOVANE KORONAVIRUSOM U NAŠOJ ZDRAVSTVENOJ USTANOVI
ZAHVALJUJEMO NA RAZUMIJEVANJU.
UPRAVA

Naputak za zdravstvene ustanove namijenjen bolesnicima i osobama u pratnji
Mjere zaštite od respiratornih infekcija uključujući i SARS-CoV-2 – osobe s kroničnim
bolestima, te starije osobe
Preporuke za očuvanje zdravlja osobama životne dobi 60+ i osobama oboljelim od kroničnih bolesti

ZABRANA POSJETA U SPECIJALNOJ BOLNICI ZA PRODUŽENO LIJEČENJE DUGA RESA

Poštovani,

S ciljem zaštite naših bolesnika, sukladno Strategiji prevencije mogućeg širenja COVID-19 kao i zbog epidemije gripe, i mišljenju Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, do daljnjeg je na snazi zabrana posjeta u Specijalnoj bolnici za produženo liječenje Duga Resa.

Molimo sve pacijente koji koriste naše usluge u poliklinici i imaju termine narudžbe za određene preglede ili dijagnostiku, da se pridržavaju zadanih vremenskih termina i ne dolaze satima ranije te po završetku pregleda odmah napuste prostor bolnice, kako bi se izbjeglo grupiranje bolesnika u čekaonicama.

Sve navedeno vrijedi za današnju epidemiološku situaciju i podložno je promjenama ukoliko se ista dogodi.

S poštovanjem,

RAVNATELJICA
Višnja Mihalić Mikuljan, dr.med.

OGRANIČAVANJE POSJETA NA BOLNIČKIM ODJELIMA SPECIJALNE BOLNICE ZA PRODUŽENO LIJEČENJE DUGA RESA

OGRANIČAVANJE POSJETA NA BOLNIČKIM ODJELIMA SPECIJALNE BOLNICE ZA PRODUŽENO LIJEČENJE DUGA RESA VEZANO UZ EPIDEMIJU GRIPE U POPULACIJI

Zbog epidemije gripe u populaciji, a u dogovoru sa voditeljima odjela, nadležnom epidemiološkom službom i procjenom Povjerenstva za kontrolu bolničkih infekcija do daljnjeg je na snazi zabrana posjeta bolesnicima.
Osoblje Tima za kontrolu bolničkih infekcija pratit će epidemiološku situaciju vezanu uz gripu u populaciji i na bolesničkim odjelima, a prema dogovoru s nadležnom epidemiološkom službom i prema procjeni Povjerenstva za kontrolu bolničkih infekcija ova će se mjera korigirati.
Za sve informacije potrebno je obratiti se osoblju odjela na kojem je hospitaliziran bolesnik, a o eventualnoj iznimci od navedene odredbe odlučit će nadležan liječnik.

RAVNATELJICA
Višnja Mihalić Mikuljan, dr.med.

Izaslanstvo bolnice iz Skoplja posjetilo dugorešku bolnicu

Suradnja Specijalne bolnice za produženo liječenje Duga Resa i Specijalne bolnice za gerijatrijsku i palijativnu medicinu iz Skoplja

U Specijalnoj bolnici za produženo liječenje Duga Resa u četvrtak je u službenom posjetu boravilo izaslanstvo Specijalne bolnice za gerijatrijsku i palijativnu medicinu iz Skoplja. U proteklih godinu dana postoji intenzivna komunikacija ovih dviju zdravstvenih ustanova te iskazana želja liječnika iz Sjeverne Makedonije za zajedničkim susretom i razmjenom iskustava. Predstavnike bolnice iz Skoplja, na čelu s ravnateljicom Salijom Ljatif Petrushovski primili su ravnateljica dugoreške bolnice Višnja Mihalić Mikuljan, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu Jadranka Golubić i voditelj Odjela za palijativno liječenje Josip Kovačić, sa suradnicima. Osim upoznavanja bolničkih odjela i polikliničkog dijela, razgovaralo se o organizaciji rada, vrsti i opsegu zdravstvene skrbi palijativnih bolesnika, duljini boravka palijativnih bolesnika u bolnici, izvorima financiranja, dokumentaciji, te organizaciji palijativne skrbi na županijskoj razini. U odnosu na uvjete u Skoplju, gdje palijativni bolesnici participiraju sa 250 EUR-a mjesečno za zdravstvenu skrb, kod nas to nije slučaj, jer sve ide na teret HZZO-a. Izaslanstvo iz Skoplja iskazalo je interes za ponovnim susretom tijekom iduće godine, kada je predviđena organizacija stručnog skupa u Skoplju, s ciljem razvoja strategije palijativne skrbi u Sjevernoj Makedoniji. Suradnja ovih zdravstvenih ustanova i vrijedna razmjena iskustava sigurno će se nastaviti. Susretu je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Karlovačke županije Predrag Korać, koji je pozdravio ovakav vid suradnje. (b.o.)

Izvor: http://karlovacki.hr/izaslanstvo-bolnice-iz-skoplja-posjetilo-dugoresku-bolnicu/

 

Skip to content