Prema odluci Nacionalnog stožera, a u sklopu druge faze popuštanja mjera, od ponedjeljka 4.svibnja 2020. godine, dolazi do reaktivacije zdravstvenog sustava RH.
Specijalna bolnica za produženo liječenje potpuno je spremna za novu organizaciju rada uz pridržavanje strogih mjera zaštite.

Dana 04. svibnja 2020. godine započinju s radom sve naše ordinacije u poliklinici u prijepodnevnim terminima, a također će biti organiziran rad ordinacija poslijepodne i subotom. Laboratorijska i radiološka dijagnostika također će biti dostupna našim pacijentima. Zbog potrebe ažuriranja listi čekanja poštujemo naputke nadležnih tijela uključujući i potrebu postupnog uvođenja rada u nekim djelatnostima te prioritetnih pacijenata. Kontaktiramo sve pacijente koji se nalaze na listi i obavještavamo ih o novim terminima koji su točno precizirani. Tako su termini za sljedeći tjedan već popunjeni i to s pacijentima koji su bili dostupni na telefon. Stoga molimo sve pacijente koji su imali zadane termine prije početka ove pandemije, da ne dolaze dok s njima ne uspostavimo telefonski kontakt. Svi će biti kontaktirani i na taj način ažurirat će se lista čekanja te na ovaj način planiramo kroz sljedeća dva mjeseca nadoknaditi sve što je propušteno tijekom ove izvanredne situacije. Do daljnjeg nema naručivanja osobno na centralnom šalteru te molimo da se sve sljedeće narudžbe odvijaju preko obiteljskog liječnika (mail, fax / podaci dostupni na našoj web stranici)), kako bi nam telefonske linije oslobodili da vas možemo kontaktirati. Ukoliko imate kakvih nejasnoća informacije se daju radnim danom od 12 do 14 sati na telefon (047) 819 087 te molimo da se pacijenti pridržavaju navedenog vremena.

Uzevši u obzir sve potrebne mjere zaštite koje moramo provoditi, molimo naše pacijente za razumijevanje i suradnju, što uključuje obvezno nošenje zaštitne maske prilikom dolaska na pregled, pridržavanje zadanog vremena dolaska na pregled (dovoljno je doći 10 minuta ranije) te održavanje potrebnog razmaka od 2 metra.

Na glavnom ulazu bolnice bit će postavljen trijažni punkt na kojem će odgovorna osoba organizirati i nadzirati ulazak pacijenata u bolnicu, što znači da nema ulaska bez poziva. Prilikom ulaska u prostor bolnice obvezna je dezinfekcija ruku i brisanje cipela u dezinfekcijski otirač. Na trijažnom punktu pacijentima će se mjeriti tjelesna temperatura i uzimati epidemiološki podaci, kako bi se otklonila sumnja na moguću zarazu koronavirusom, a u čekaonici će se istovremeno moći nalaziti samo 2 pacijenta na posebno obilježenim sjedalima. Zadržavanje pacijenta u ordinaciji točno je vremenski određeno u dogovoru s našim specijalistima, zbog Vaše i naše sigurnosti, ali i zbog toga da možemo kontrolirati radni proces i prevenirati nepotrebno grupiranje više osoba i čekanje.

Nove mjere utječu i na rad Odjela laboratorijske dijagnostike. Uvodi se naručivanje za pretragu oGTT (oralni glukoza tolerans test) i postprandijalni test. Naručiti se može na broj telefona (047) 819 075 svaki radni dan od 14 do 15 sati. Dolazak u laboratorij za ostalu laboratorijsku dijagnostiku moguć je samo uz predhodni dogovor liječnika obiteljske medicine s našim laboratorijem.

Također, za sve pacijente kojima je potrebna radiološka dijagnostika narudžbe će raditi liječnik obiteljske medicine i pacijent može doći prema dobivenom terminu. Sve informacije mogu se dobiti na telefon (047) 819 076 svakim radnim danom od 09 do 12 sati.
Kako naravno ne možemo sa sigurnošću predvidjeti daljnje kretanje epidemiološke situacije, svaka promjena utjecat će i na našu organizaciju rada o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti javnost.

Isto tako molimo za suradnju sve obiteljske liječnike, kako bi se u njihovim ordinacijama učinili svi postupci koji osiguravaju da vrijeme pacijenta provedeno u bolnici bude što kraće.

Skip to content